به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران هفتمين نمایشگاه بین المللی صنعت گردشگری و هتلداری8 الي 11 بهمن سالجاري در نمايشگاه بين المللي تهران برپا مي شود.
اين نمايشگاه با هدف آشنایی و معرفی داشته ها ، امکانات و ظرفیت های کشور در دو حوزه گردشگری و هتل داری ،شناسایی مشکلات، آشنایی با چگونگی مدیریت موفق هتل های دنیا و بکارگیری روش های بهسازی و استانداردسازی هتل ها بمنظور رفع معضلات آنها برگزار مي شود.
فراهم نمودن بسترهای لازم جهت ورود گردشگر به کشور و یافتن راهکارهای لازم بمنظور رفع موانع موجود تا حد امکان و با در نظر گرفتن معیارها و شرایط فرهنگی و اجتماعی کشورنيز از ديگر اهداف اين نمايشگاه است.
چگونه میتوان پارچه کتانی با کیفیت بالا تمیز نمود؟
كتان یك پارچه بسیار بادوامی است و می تواند با بقیه لباسها در ماشین لباسشویی شسته شود. پارچه های كتانی با هر بار شستشو نرمتر می شوند.
مراحل:
پارچه های كتانی با رنگهای مشابه را مطابق با دستورالعمل های حفاظت از آنها با ماشین لباسشویی بشویید .از چرخه پارچه های ظریف (delicate) برای پارچه كتانی توری با كیفیت بالا استفاده نمایید.
پارچه های كتانی را وقتی كه هنوز خیلی مرطوبند اتو بزنید .نشاسته می تواند در جلوگیری از چین و چروك شدن زیادی كمك نماید.
قاسم قربانی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان به خبرنگار حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان لرستان بخش نامهای به مراکز اقامتی و هتلهای این استان ارسال شده تا از این پس مدیران حق طبخ برنج خارجی را در رستوران ندارند.
وی افزود: این بخشنامه در راستای حمایت از کار و سرمایه ایرانی صادر شده است.
قربانی تصریح کرد: تمام تعرفههایی که برای هتلها اعلام شده با قیمت برنج ایرانی بوده و آنها نباید از برنج خارجی استفاده کنند در صورت مشاهده با آنها برخورد میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی استان لرستان اظهار داشت: استفاده از منوی غذای ایرانی در هتلها و رستورانهای استان لرستان از این هفته الزامی میشود.
دونرخی شدن هتلها با ارز مرجع اعمال شد
آغاز سال 92 با تغییرات بسیار در نرخ هتلها همراه بود چنانکه نرخ اتاق هتلها تا 25 درصد افزایش یافت. از دیگر سو هتلداران توانستند درخواست خود منبی بر دونرخی شدن اتاقهایشان با ارز مرجع را به کرسی بنشانند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، گردشگری ایران حال و روز چندان مطلوبی ندارد. حتی اگر گفته های مسئولان مراکز متولی امور گردشگری در کشور و گزارشهای ارائه شده توسط این نهادها، به اوضاع نامساعد گردشگری اشارهای نداشته باشد، آمارهای سازمانهای جهانی این نگرانی را به وجود میآورند. به عنوان نمونه این که اعلام شد صنعت گردشگری و سفر ایران میان 11 مقصد گردشگری منطقه خاورمیانه در فهرست اقتصاد رقابتی سفر و گردشگری در سال 2013، رتبه 10 را به خود اختصاص داده. طبق این جدول، ایران از نظر شاخصهای رقابتی درمیان تمام کشورهای منطقه، از مصر نیز که در رتبه 85 جهانی است، پایینتر بوده و تنها بر کویت پیشی دارد.
اما چرا با این که ایران جزو یکی از کشورهای دارای بیشترین جاذبههای گردشگری شناخته شده است، گردشگری در کشور ما رونق نمیگیرد و نه تنها گردشگران خارجی بلکه گردشگران داخلی هم تمایل زیادی برای سفرهای داخلی ندارند و اگر وضعیت اقتصادیشان اجازه دهد گزینه اول آنها سفرهای خارجی است؟
اینها و چند سوال دیگر در زمینه گردشگری را از خسرو ایرانپور، دبیر کل جامعه هتلداران ایران پرسیدیم.
چرا با تمام ویژگیهای منحصر به فردی که ایران دارد، گردشگری ما رونق نمیگیرد و آمار جذب گردشگران خارجی آنطور که انتظار میرود، بالا نیست؟
مسلما یکی از دلایلی که وجود دارد سیاهنماییهایی است که در کشورهای دیگر علیه ما صورت میگیرد و باعث میشود گردشگران برای ورود به کشور ما ترس داشته باشند. اما من با این مخالفم که میگویند ایران جذابیتهای خودش را برای گردشگران خارجی از دست داده است و آنها راهی کشورهای دیگر میشوند. کشور ما طرفداران خودش را دارد. ما یکی از پنج تمدن بزرگ دنیاییم و کسی که بخواهد ویژگیهای دیدنی منحصر به فرد ایران را ببیند، آن را در جای دیگری پیدا نخواهد کرد. اما در این میان ما هم باید تلاشهایی را برای جذب بیشتر گردشگران انجام دهیم؛ لغو ویزا، تاکید روی جاذبهها و شناساندن آنها با تبلیغات مناسب، شناختن ذائقه و سلیقه مشتریها و ارائه خدمات یکپارچه و مطلوب میتواند گردشگران را به کشورمان بکشاند و حتی باعث شود آنها چندین بار به کشورمان سفر کنند.
درباره گردشگران داخلی چطور؟ آنها که بسیاری از این جاذبهها را میشناسند.
بله ولی مسالهای که وجود دارد این است که کار تبلیغات و کار فرهنگی مسالهای نیست که به زودی جواب دهد. باید زمان بگذرد و با خدماتی که ارائه میشود در سالهای آینده به نتایج بهتری برسیم. در شرایط کنونی با توجه به گران شدن ارز دیدیم که استقبال مردم از سفرهای داخلی بیشتر شد و این اتفاق مثبتی است که میتواند مردم را با ویژگیهای سرزمینمان بیشتر آشنا کند. اما نباید از کیفیت خدمات هم غافل شد که باعث میشود مردم تمایل بیشتر یا کمتری برای انجام سفر داشته باشند. ما باید بار فرهنگی سفرها را بیشتر کنیم؛ یعنی کسی که در یک شهر اقامت میکند بداند اوقات فراغتش را چطور پر کند، به چه جاهایی برود تا سفر خوبی داشته باشد و با خاطره خوشی از آن شهر برگردد. نباید مسافران را به حال خودشان رها کنیم و به صرف این که آمار ورود گردشگر به یک شهر زیاد شد خوشحال باشیم. باید به سفرهای بعدی او به همان شهر یا شهرهای دیگر هم فکر کنیم که آیا باز هم برای سفر به آن شهر رغبت دارد یا نه.
وضعیت گردشگری در سال 91 را چطور ارزیابی میکنید؟
سال 91 سال خوبی برای گردشگری داخلی به حساب میآید چون همانطور که گفتم هرچه ارز گرانتر شد، میل گردشگری داخلی هم بیشتر شد. در سال گذشته از سفرهایی با مسیرهای کوتاه استقبال شد و گردشگران به مناطق و شهرها و روستاهایی که در اطراف استانهای خودشان بود سفر کردند که این هم اتفاق خوبی قلمداد میشود.
پیشبینی میکنید در سال 92 هم این رویه ادامه داشته باشد؟
به نظر میرسد با شرایط موجود گردشگری داخلی پربارتر شود. باید بررسی علمی انجام دهیم که مردم چه میخواهند و گردشگری را به آن سمت ببریم؛ یعنی همان کاری که دنیا انجام میدهد و بر اساس سلیقه گردشگر پیش میرود. به عنوان نمونه این که برای تعطیلات نوروز امسال، هم برنامههای فرهنگی در نظر گرفته شده و هم با توجه به ایام فاطمیه، برنامههای مذهبی. یکی از این برنامههای فرهنگی، نمایشگاهها و جشنوارهها است که بخشی از آن را نمایش و فروش صنایع دستی تشکیل میدهد. امسال بررسی می شود که تاثیر صنایع دستی بر گردشگری چطور است و به طور متقابل گردشگری از لحاظ اقتصادی چه تاثیری بر صنایع دستی خواهد داشت. اینگونه بررسیها در برنامهریزیهایی که برای آینده وجود دارد تاثیرگذار خواهد بود. یا به عنوان نمونه این که بررسی می شود چقدر از گردشگران در هتلها اقامت میکنند، چقدر در خانههای اجارهای یا در اماکن دولتی که برای سفرها در نظر گرفته شده است.
امسال قیمت هتلها افزایش داشته است؟
امسال نه تنها قیمت هتلها افزایش نداشته بلکه برای اولین بار در فصل پیک سفر مقرر شد هتلها به مسافران تخفیف هم بدهند. این تخفیف در تهران 40 درصد بود و در شهرها و استانهای دیگر هم با درصدهای مختلفی وجود داشت و با این که ممکن بود به هتلداران فشار وارد شود اما با توجه به هدف بالاتری که همان امکان سفر برای مردم بود این کار را انجام دادیم.
با توجه به قیمت بالای هتلها به نظر میرسد این تخفیفها هم مشکل عدهای را حل نکند و به فکر اقامت در هتل نباشند.
این تصور وجود دارد که اگر قیمت هتل کمتر باشد مردم بیشتر از هتلها استفاده میکنند، اما این را در نظر بگیرید که این مسائل سلیقهای هم هست و عدهای خودشان ترجیح میدهند که در طبیعت چادر بزنند یا در جاهایی غیر از هتل اقامت کنند. این حق انتخابی است که آنها دارند و شاید خیلی هم به قیمت زیاد هتلها مربوط نشود. اقامت گردشگران در همهجای دنیا، انواع و اقسام دارد تا گردشگر با هر بودجهای بتواند هر نوع اقامتگاهی را انتخاب کند. اقتصاد گردشگری دنیا هم به همین شکل است که گردشگران بودجههای متفاوت و متنوعی دارند و همه، هتل 5 ستاره نمیخواهند. باید تنوع محصول وجود داشته باشد؛ از مهمانپذیر تا هتلهای یک تا 5 ستاره. بههرحال مردم بر اساس اقتصاد و داشتههایشان از این تنوع استفاده میکنند. ما تنوع سلیقهها را داریم، پس باید تنوع محصولات را هم داشته باشیم تا هر کس، جایی را انتخاب کند که دوست دارد. هتلهای ما در فصل تقاضا تخت خالی ندارند و مشکلی برای پر کردنشان وجود ندارد. مشکلی که هتلها با آن مواجه هستند این است که تمام سفرها در یک زمان صورت میگیرد و در فصول دیگر مسافر ندارند که میتواند به اقتصاد آنها ضربه بزند.
اقداماتی که برای بهبود وضعیت گردشگری به ویژه گردشگری داخلی باید انجام شود چیست؟
باید سفرها را سالیانه کنیم به طوری که در طول ماههای سال مردم بتوانند و بخواهند سفر کنند نه این که فقط در مواقع مشخصی از سال مثلا تعطیلات نوروز یا ماه آخر تابستان با حجم زیاد مسافران روبهرو باشیم. من معتقدم که با دادن تسهیلات ویژهای به کارمندان مانند مرخصیهای سفر و ... میتوان آنها را به سفر در طول سال تشویق کرد و در این صورت تخفیف ویژه هم در هزینههای مربوط به هتلها به آنها داد. مورد دیگر این است که سفرها را همهمکانی کنیم و مردم فقط به سمت شهرهای مشخصی مثل شهرهای شمالی یا مشهد و شیراز و اصفهان نروند بلکه درباره استانهای مختلف اطلاعرسانیهای کافی وجود داشته باشد تا مردم به آن نقاط هم سفر کنند.
قاهره - معاون وزیر و رئیس سازمان حج و زیارت می گوید که موضوع گردشگری بین جمهوری اسلامی ایران و مصر در حال پیگیری است، اما حصول توافق در این زمینه نیازمند زمان است.
ˈسید احمد موسویˈ روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری دوازدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در قاهره در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا افزود: مصر دارای فرهنگ و آثار کهن بسیاری است که برای مردم همه جهان به ویژه برای مردم ایران دارای ارزش و اهمیت است.
وی گفت: هم مردم و هم مسوولان مصری علاقمند به برقراری ارتباط های خوب میان ایران و مصر هستند، اما به دلیل سابقه فعالیت های ناسالم و مسمومی که طی 34 سال گذشته و در دوران حسنی مبارک علیه ایران جریان داشته، اصلاح این جو و بازگرداندن فضای سالم و اطمینان بخش زمان خواهد برد.
رئیس سازمان حج و زیارت اظهار داشت: مصری ها اکنون نیازمند تقویت اقتصاد خودشان هستند و سفر ایرانیان علاقمند به مصر می تواند در رونق بخشیدن به اقتصاد این کشور نقش مهمی داشته باشد.
وی اظهار داشت: به همین دلیل باید به حاکمیت مصر اجازه داد تا به تدریج بر اوضاع کشورشان کاملا مسلط شوند.
موسوی گفت: متاسفانه گروههای از سلفی ها و وهابی های متعصب و مورد حمایت برخی کشورهای منطقه همچنان خط نفاق و تفرقه را بین ما و جهان عرب دنبال می کنند، در حالی که در نشست مشترک رییس جمهوری کشورمان با علمای الازهر این اطمینان بخشی ایجاد شد که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه به دبنال گسترش شیعه در مصر نیست و تنها هدف وحدت و همگرایی بین ملسلمانان را دبنال می کند.
ایران و مصر به عنوان دو مرکز مهم در حوزه تمدن شرق چه پیش از اسلام و چه پس از آن همکاری ها و مراودات فرهنگی فراوانی داشته و مردم دو کشور همواره به همکاری روز افزون تمایل نشان می دادند که اسناد تاریخی آن گواه این واقعیت است، این همکاری ها بی شک در پیشبرد تاریخ و تمدن بشری نقشی بسیار تعیین کننده داشته است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و فرار شاه مخلوع از کشور، انور سادات رییس جمهوری وقت مصر او را پذیرفت و این اقدام مورد اعتراض ملت مصر واقع شد، زیرا آنان از این می ترسیدند که موضع انورسادات نسبت به شاه ایران، به روابط میان مردم مصر و ایران خسارت وارد آورد.
به همین دلیل و همچنین با فرمان امام خمینی(ره) که پس از امضای قرارداد ننگین کمپ دیوید به وقوع پیوست روابط میان ایران و مصر قطع شد و این وضع تا سال 1991 میلادی ادامه داشت تا این که در این سال، روابط دیپلماتیک دو کشور به حالت قبل بازگشت و دفاتر حفاظت از منافع مجدداً گشایش یافت.
بطور کلی ایران و مصر در سه دهه گذشته ارتباطات فرهنگی رسمی و مراودات خاصی نداشتند، اما اندیشمندان و متفکران دو طرف از طرق مختلف با هم در ارتباط بوده و اعزام قاریان برجسته مصری برای تلاوت آیات الهی قرآن در ماه های مبارک رمضان در سال های گذشته این ارتباط را حفظ کرده است.
گرچه هنوز بین ایران و مصر روابط رسمی در حد سفارت برقرار نشده است، اما همکاری های فرهنگی می تواند از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد که یکی از آنها مروادات قرآنی است.
سفرهای متعدد قاریان برجسته مصری برای تلاوت قرآن در ایران، برگزاری نخستین گردهمایی مجمع وحدت و دوستی قاریان و فعالان قرآنی ایران و مصر با حضور 140 قاری و فعال قرآنی دو کشور برای نخستین بار در طول ارتباطات فرهنگی ایران و مصر با هدف بررسی زمینه همکاریهای مشترک قرآنی و تبادل نظر در خصوص مباحث فنی و تخصصی و ارتقاء تعاملات مشترک فرهنگی و قرآنی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
ایران و مصر همچنین از شناخته شده ترین کشورهای جهان اسلام در زمینه پیشرفت های علمی و تفکری به حساب می آیند و در هر دو کشور مراکز علمی و دانشگاهی معتبری وجود دارند که در آنها اندیشمندان به نام جهان اسلام مشغول تحصیل، تحقیق و تولید علم و اندیشه هستند و بر همین اساس گسترش همکاری های برادرانه میان ایران و مصر به عنوان دو کشور مهم اسلامی به سود جهان اسلام خواهد بود.
در این میان نقش گفت و گوهای دینی میان صاحب نظران و علمای مذهبی در تحکیم پایه های دوستی و برادری بسیار اهمیت دارد و تحقق این مهم میان حوزه های علمیه ایران و الازهر مصر می تواند مانعی در برابر حرکت های تندروانه در جهان اسلام باشد.
در همین راستا همکاری های دانشگاهی در تبادل استاد و دانشجو و طلاب حوزه های علمیه، برگزاری همایش ها و نشست های فرهنگی و سفر چهره های برجسته علمی و مذهبی بین دو کشور می توان زمینه های نزدیکی دو ملت را بیش از پیش فراهم کند.
مصر کشوری در شمال قاره آفریقا است که از تمدنی غنی و چندین هزار ساله برخوردار است، این کشور از غرب با لیبی، از جنوب با سودان و از شرق با فلسطین همسایه است و یکی از پرجمعیتترین کشورهای قاره آفریقا به حساب می آید.
تاریخ طولانی این کشور سبب شده که آثار باستانی زیادی در آن وجود داشته باشد. معروفترین این آثار اهرام هستند که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان شناخته میشوند.
سابقه تاریخی این کشور به چهار هزار سال قبل از میلاد بازمیگردد. در سال 1798 ناپلئون به آن لشکرکشی کرد و در سال 1805 میلادی محمد علی پاشا از طرف دولت عثمانی حاکم آنجا شده و سلسله جدید مصر را تشکیل داد.
قبل از بحران سیاسی اخیر، صنعت گردشگری، منبع اصلی درآمد کشور مصر و منبع اشتغال دو میلیون نفر بود و این کشور طی سالهای اخیر سالانه بیش از 10 میلیارد دلار از محل این صنعت درآمد داشت که این رقم در حدود 11 درصد تولید ناخالص داخلی مصر (GDP) بوده است.
مصر در سال 2010 میزبان 15 میلیون گردشگر بود.
ایران نیز به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری فراوان هم از لحاظ تاریخی و هم از نظر طبیعی و توریست درمانی می تواند مورد توجه گردشگران جهان از جمله گردشگران مصری قرار گیرد .
به همین دلیل سال گذشته قراردادی بین دو کشور درباره اعزام گردشگر امضا شد که بر اساس آن سالانه 120 هزار ایرانی میتوانند به مصر سفر کنند.
بر اساس این قرارداد که بین شورای بازرگانان ایران - مصر با چند شرکت ایرانی منعقد شد توافق شد تا هر ماه 10 هزار ایرانی به مصر سفر کند و از سوی دیگر 60 هزار توریست مصری سالانه برای بازدید به ایران بیایند.
این قرارداد به محض تبادل سفرا اجرایی میشود.
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گردشگری ـ افزایش نرخ هتلها موضوع جدیدی نیست چراکه هرچه به پایان سال نزدیک می شویم حوزه گردشگری با خبرهای اینچنینی همراه میشود. هتلداران از افزایش نرخ اتاقهای خود خبر میدهند و از بالارفتن هزینهها و عدم همخوانی درآمدها و هزینههایشان گله میکنند.
از دیگر سو مسئولان نیز با تکذیب افزایش نرخ هتلها در صدد خوب جلوه دادن امور گردشگری بر میآیند و این روال هر سال ادامه پیدا میکند و همچنان شاهد افزایش نرخها چه با اجازه و چه بدون اجازه مسئولان هستیم.
"محمد قانعی" رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی با اشاره به مشکلاتی که این روزها هتلداران با آن دست و پنجه نرم میکنند به CHN گفت: «با آنکه طی سال جاری بارها هزینه هتلداران افزایش یافته ولی تغییری در نرخ اتاقها بوجود نیامده این درحالی است که درآمدها، هزینه تحمیل شده به هتلداران را جبران نمیکند.»
او با اشاره به آنکه هتلداران مشهد درخواست افزایش نرخ اقامت را به مسئولان امر اعلام کردهاند گفت: »از 30 تا 40 درصد افزایش نرخ اتاقها را برای سال جدید در نظر گرفتهایم چراکه هزینههای هتلداران افزایش بسیار زیادی داشته و فرمولی برای کاهش این هزینهها در نظر گرفته نشدهاست.»
به گزارش CHN، هرچند ممکن است صحبتهای هتلداران درخصوص افزایش هزینههای جاری درست باشد ولی این افزایش هزینه نه تنها درخصوص هتلداران بلکه درخصوص گردشگران نیز صدق میکند. در حال حاضر نیز گردشگری به عنوان کالای لوکس در میان اقشار جامعه شناخته شدهاست و با ادامه افزایش نرخ اقامت گردشگری داخلی با افتی بیش از پیش مواجه خواهد شد.
قانعی درخصوص فشاری که گردشگر داخلی ممکن است به واسطه این افزایش نرخ متحمل شود گفت: «هتلداران چارهای جز افزایش نرخ ندارند چراکه هزینهها هر روز افزایش مییابد و مسئولان چارهای برای آن انجام نمیدهند. اینگونه است که هتلدار ناچار میشود با افزایش نرخ اتاقهای خود تعادلی بین هزینه و درآمدش ایجاد کند.»
دونرخی کردن هتلها مسکوت مانده است
"کریم رسولزاده" رییس جامعه هتلداران آذربایجان شرقی نیز در خصوص نرخ اتاقها در سال جدید به CHN گفت: «بعد از انجام انتخابات جامعه جدید تصمیمات جدید هتلداران درخصوص نرخ اقامت در سال جدید به مسئولان اعلام خواهد شد. در این میان افزایش نرخ حتمی خواهد بود.»
او با اشاره به آنکه درخصوص قیمتگذاری اتاقها تاکنون پیشنهادات بسیاری از جمله دونرخی کردن هتلها را به مسئولان امر ارائه دادهاند یادآور شد: «با آنکه بارها نامههای متعددی درخصوص دونرخی کردن هتلها به مسئولان ارائه دادهایم ولی تاکنون پاسخ روشنی در این خصوص دریافت نکردیم. این درحالی است که مسئولان تا حدودی موافقت خودرا با این طرح اعلام کردهاند ولی قطعیت در خصوص این مهم اعلام نشدهاست.»
به گزارش CHN، مسئولان گردشگری بارها مخالف خود با افزایش نرخ هتلها را اعلام کردهاند این درحالی است که هتلداران همچنان بر افزایش قیمت اتاقهای خود پافشاری میکنند.
35 درصد افزایش و تعادل بین هزینهها و درآمدها
"سید امیر ناصر طباطبایی" رییس جامعه هتلداران یزد نیز با اشاره به افزایش هزینههای هتلداران طی سال جاری و عدم اختصاص یارانهها و سبد حمایتی دولت به آنها گفت: «جامعه هتلداران یزد نامه درخواست افزایش قیمت اتاقها را به مسئولان اعلام کردهاست ولی تاکنون پاسخی در این خصوص دریافت نکردهایم. این درحالی است که طی سال جاری همواره با افزایش هزینههای خود روبهرو بودهایم.»
او با تاکید بر آنکه هتلداران یزد از خرداد 90 تاکنون هیچ افزایش نرخی در قیمت اتاقها نداشتند تصریح کرد: «افزایش 35 درصدی در نرخ اتاقها میتواند تا حدودی بین درآمد و هزینههای هتلداران تعادل بوجود آورد از این رو هتلداران خواستار افزایش نرخ در سال جدید هستند.»
حال باید دید آیا هتلداران همانند سال گذشته و با وجود مخالفتهای مسئولان گردشگری نرخ اتاقهای خودرا افزایش خواهند داد یا با پیشنهادات معاونت گردشگری موافقت خواهند کرد.
خبرگزاری میراث فرهنگی
نظرات شما عزیزان: